Training Nederlands geeft energie

De tijd vliegt en zeker als je activiteiten onderneemt waar je energie van krijgt. Een van die activiteiten is het geven van een training Nederlands aan een aantal buitenlandse medewerkers van een fabriek in Midden-Limburg. Voor Quantiquali alweer de vierde keer dat Wecoat en Quantiquali samenwerken.
Drie zeer gemotiveerde en enthousiaste mensen die graag onze (best wel lastige taal) graag onder de knie krijgen, volgen deze keer de training. Begin april zijn we gestart met de eerste serie van twee keer tien lessen. De eerste drie trainingsmomenten zitten er inmiddels op. Ze waren intensief, maar geven tegelijkertijd heel veel energie.

We zijn begonnen met jezelf voorstellen in het Nederlands en hebben letters en klanken geoefend, om vervolgens begrippen als ‘op’, ‘naast’, enzovoort te oefenen. Onder andere met behulp van Playmobil worden alledaagse situaties nagebootst om samen Nederlandse woorden te ontdekken, zinnen te formuleren, te oefenen met de uitspraak, kortom Nederlands leren spreken, schrijven en lezen.

Vol energie gaan we verder 🙂 #Zinin